کانتنت چیست – تولید محتوا در سئو

 

اولین قدم در استراتژی محتوا

برای داشتن استراتژی محتوا در درجه ی اول نیاز است تا تعیین هدف گذاری صورت گیرد. شما باید بدانید که هدف نهایی شما چیست و برای رسیدن به آن نیاز به چه نوع اقداماتی دارید، آیا تلاش های شما می تواند نیاز های رسیدن به هدف نهایی را در بلند مدت پوشش دهد یا خیر، می توان گفت که تا زمانی که شما هدف نهایی خود را به صورت دقیق مشخص ندارید نمی توانید به آنچه مد نظر دارید در مدت زمان معلوم، دسترسی پیدا کنید. از میان تمامی خدمات سئو وب سایت، مبحث محتوا از مهم ترین مباحث موجود می باشد که در هدف گذاری شما بی تاثیر نخواهد بود .
شناخت قابلیت های سایت و تیمی که سایت را پشتیبانی می کند

شما برای اینکه یک انسان موفق باشید نیاز دارید تا در ابتدا خودشناسی کنید، اگر یادتان باشد این مسئله، در کتاب های دینی مدارس هم عنوان شده بود و تاکید زیادی بر آن شده بود. در تولید محتوا هم به همین شکل است شما برای اینکه بدانید در چه حد می توانید در زمینه ی محتوا، مانور دهید نیاز دارید تا در ابتدا بدانید هدف شما از تولید محتوا چیست و بعد قابلیت های تیم خود را بشناسید. آیا اصلا تیم محتوا نویس دارید؟ آیا محتوایی که تا به امروز در سایت خود داشته اید توانسته رضایت کاربران را جلب کند و در نهایت سبب رتبه بالاتر سایت شما شود؟ تنها با پاسخ به این سوال هاست که می توانید به واسطه ی محتوای سایت خود به نتایج مطلوبی برسید.
شناخت رقبا
شناخت رقبا
شناخت رقبا

برای اینکه بتوانید استراتژی درستی داشته باشید در ابتدا باید رقبای سایت خود را بشناسید و برای شناخت آنها زمان گذارید. بله درست متوجه شدید. باید برای اینکار زمان صرف کنید، حتی اگر لازم بود تک تک محتوای رقبای خود را بخوانید و بررسی کنید که رقیب شما تا چه میزان در تولید محتوا موفق بوده است و رضایت کاربران از مطالعه ی صفحات آنها تا چه میزان بوده است. شما اگر یک تیم فوتبال داشته باشید برای آماده کردن فوتبالیست ها برای یک بازی، نیاز دارید تا تیمی که با آن مسابقه دارید را آنالیز کنید و قابلیت تمامی اعضای تیم را بسنجید و نقاط ضعف و قدرت آنها را مشخص دارید و تیم خود را متناسب با قابلیت های تیم رقیب در نظر بگیرید تا بتوانید شانس بیشتری برای برنده شدن آن بازی داشته باشید در محتوا نویسی هم نیاز دارید تا همین کار را انجام دهید.
تنها به محتوا در قالب متن اکتفا نکنید

استفاده از عکس، تصاویر متحرک، نمودار ها، اینفوگرافی و هر آنچه بتواند برای کاربر جذاب باشد و به وی کمک نماید تا درک بهتری از محتوای متنی شما، داشته باشد می تواند یک محتوا را کاربردی سازد و در نهایت شما را به اهدافتان نزدیک تر سازد. یادمان باشد که مشاهده ی یک صفحه، مملو از کلمات پشت سر هم، می تواند به راحتی کاربر را خسته کند و سبب شود تا کاربر به مطالعه ادامه ندهد و از صفحه ی شما خارج شود. می دانیم که گوگل رفتار های کاربران در تمامی سایت ها را مد نظر دارد و خروج به سرعت کاربر از سایت شما را به معنای نارضایتی از سایت برداشت خواهد کرد و به این نتیجه می رسد که نباید رتبه ی بالایی به سایت شما دهد.
شناخت کاربران
شناخت کاربران
شناخت کاربران

برای اینکه استراتژی درست در خصوص سئو داشته باشیم نیاز است تا در ابتدا کاربران خود را بشناسم. پاسخ به سوالات زیر می تواند به ما کمک کند تا محتوایی را تولید کنیم که مورد پسند کاربران ما باشد:

چه کسانی مخاطبان ما هستند؟
بیشتر مخاطبان سایت ما در چه رده ی سنی هستند؟
سلیقه کاربران سایت ما چگونه است؟
آیا کاربران سایت نیاز به محتوای آموزشی دارند؟
اهداف کاربران از مطالعه سایت چیست؟
و سوال های مهم دیگر از این قبیل

هدف از تدوین استراتژی محتوا چیست؟

شناسایی هدف های بلند مدت و تلاش برای رسیدن به آنها
صرفه جویی در هزینه ها
تلف نشدن زمان
اطلاع از قدم بعدی
جلب رضایت موتور های جستجو
موفقیت سایت و سود آور بودن سایت برای یک کسب و کار

توجه به ماهیت سایت و یکپارچگی سایت

یکی از مهم ترین مسائل در استراتژی تولید محتوا این است که شما باید ماهیت سایت خود را معلوم دارید، شما نمی توانید سایت فروش مصالح ساختمانی داشته باشید ولی صفحه ای از آن را به طرز تهیه ی پخت پاستا با سس آلفردو و صفحه ی دیگر را به نحوه ی تربیت فرندان و صفحه ی دیگر را به آموزش نت های موسیقی اختصاص دهید. کاربری که وارد سایت مصالح ساختمانی می شود نه می خواهد آشپزی کند نه می خواهد فرزندش را تربیت کند و نه به دنبال آموزش موسیقی می باشد. او یا می خواهد مصالح ساختمانی بخرد یا قصد دارد تا محتوایی را بخواند که مربوط به ساخت و ساز و معماری باشد. پس هم راستا با هدف اصلی سایت خود حرکت کنید و اجازه ندهید که کاربران از ورود به سایت شما پشیمان شوند.
تعهد اعضای تیم به استراتژی در نظر گرفته شده
تعهد اعضای تیم به استراتژی در نظر گرفته شده
تعهد اعضای تیم به استراتژی در نظر گرفته شده

یادتان می آید قدیمی تر ها همیشه می گفتند” آشپز که دوتا بشه آش یا شور میشه یا بی نمک !” حال باید دید که آیا واقعا اینطور است ؟ بله واقعا به همین شکل است که قدیمی ها می گفتند. تا زمانی که دو تا آشپز های ما با هم به تفاهمی در خصوص میزان ریختن نمک نرسند هر دو احتمال گفته شده وجود دارد. در محتوا نویسی هم این چنین است مادامی که اعضای تیم محتوا نویسان برنامه ای موحد را پیروی نکنند نمی توانند در به موفقیت رساندن یک سایت نقشی داشته باشند از این رو بهتر است تا استراتژی ای هوشمندانه برای محتوا در نظر گرفت و اطمینان حاصل کرد که تمامی اعضای تیم نسبت به آن استراتژی واحد متعهد هستند.
تدوین استراتژی انسان محور

گوگل تنها و تنها به رضایت انسان ها از نتیجه ی جستجوی خود در اینترنت می اندیشد و دقیقا به همین دلیل است که روز به روز از راه کارهای به روز شده ای استفاده می نماید که با هوش مصنوعی خود رضایت هرچه بیشتر انسان ها را در نظر می گیرند پس اگر می خواهید استراتژی تولید محتوا برای سایت خود داشته باشید باید بدانید که رکن اصلی آن را بر پایه ی رضایت کاربران استوار سازید.
در هدف گذاری واقع گرا باشید

درست است که بلند پروازی می تواند برای شما و رسیدن به اهدافی که دارید مفید باشد اما یادمان باشد که در تولید محتوایی که مبنی بر سئو باشد نمی توان زیاد بلند پروازانه عمل کرد و تمامی اهداف سئو سایت را یک شبه با تدوین استراتژی محتوا به دست آورد شما باید واقع بینانه برنامه ای را تدوین کنید و پله پله به تمامی اهداف خود برسید. اگر با انواع سئو سایت آشنایی داشته باشید. حتما این را می دانید که سئو کلاه سیاه می تواند رتبه ی سایت شما را به سرعت رشد دهد. اما آیا این رتبه برای شما ماندگار خواهد بود؟ می دانیم که این طور نخواهد بود و هر گونه تخطی از قوانین گوگل برای شما عواقبی سخت خواهد داشت که این مسئله در مبحث محتوا نیز صدق می کند.
آیا هر کسی خود به شخصه می تواند برای سایت خود استراتژی محتوا تدوین کند؟
آیا هر کسی خود به شخصه می تواند برای سایت خود استراتژی محتوا تدوین کند؟
آیا هر کسی خود به شخصه می تواند برای سایت خود استراتژی محتوا تدوین کند؟

اگر تا به حال پاسخ این سوال را به درستی به شما داده نشده، ما امروز به صورت صریح پاسخ شما را خواهیم داد،خیر! تدوین استراتژی تولید محتوا، کاری است که برای انجام آن، یک کارشناس متخصص در این زمینه که تجربه ی لازم و کافی در سئو و دیجیتال مارکتینگ را دارد برای آن برنامه ریزی داشته باشد. شما هیچ وقت اصلاح موهای خود را به دست یک خیاط نمی سپارید. در سئو و دیجیتال مارکتینگ نیز نمی توان مسئولیت انجام این وظایف را به دست کسانی سپرد که به صورت نسبی با این دنیا آشنایی دارند. در حال حاضر به صورت روزانه، کسب و کار های زیادی وارد فضای اینترنتی می شوند به امید اینکه بتوانند از این راه کسب در آمد بیشتری کنند اما تعداد محدودی از آنها می توانند به موفقیت رسند. یکی از دلایل این عدم موفقیت را می توان همین مسئله دانست.
نگاه استراتژیک قانون بقا در مبحث محتوا

تهیه و تولید محتوا در سال های گذشته تغییر زیادی کرده است. دیگر صرفا نوشتن یک مقاله و آپدیت کردن آن در سایت نمی تواند به تنهایی برای سایت شما مفید باشد و فاکتور هایی زیادی در این موفقیت می تواند دخیل باشد که از مهم ترین آن می توان به نوع محتوا، تعداد کلمات مورد نیاز، ایجاد لینک های ارتباطی برای دسترسی به صفحات مجازی و … اشاره کرد. شما در ابتدا لازم است تا سئو، قانون های موجود در آن وحتی اصطلاحات سئو را بشناسید و متناسب با دانشی که دارید یک استراتژی مفید برای سایت خود در نظر گیرید.
تقویم تولید محتوا و اهمیت آن
تقویم تولید محتوا و اهمیت آن
تقویم تولید محتوا و اهمیت آن

برای اینکه بتوانیم در فضای اینترنتی فعالیت داشته باشیم لازم است که فعالیتی به صورت مداوم داشته باشیم به همین دلیل برای تهیه ی یک استراتژی نیاز است تا با در نظر گیری تقویم برای تولید محتوا و تاریخ انتشار آن برنامه ریزی های لازم انجام شود. برای مثال شما باید بدانید که در سه ماه آینده چه محتوایی با چه مشخصه هایی قرار است که در سایت شما انتشار داده شود. یادمان باشد، راز موفقیت در محتوا این است که شما بدانید قدم بعدی شما چیست و چگونه انجام خواهد شد.
مشخص کردن کانال های انتشار محتوا

هنگامی که شما استراتژی تولید محتوا دارید، می دانید که دقیقا در چه کانال ها، سایت ها و صفحات اجتماعی می خواهید مطالب خود را انتشار دهید از این رو می توانید هم هزینه های خود را کنترل نمایید و هم نوع آن مطالب را متناسب با نوع مکان انتشار در نظر گیرید.
مدیریت هزینه ها

یکی از مهم ترین مزایای داشتن استراتژی تولید محتوا علاوه بر اینکه می توانید برنامه ریزی دقیق برای تولید محتوا داشته باشید این است که شما می توانید با برآورد هزینه ها بهترین راه ها را برای به نتیجه رسیدن متناسب با هزینه و بودجه ی خود در نظر بگیرید. برای مثال اگر نیاز به انتشار رپورتاژ در سایت های دیگر داشتید می توانید محاسبات مورد نیاز برای انتشار در این سایت ها را لحاظ نمایید و با ایجاد برنامه ی بلند مدت به نیاز های خود پاسخ دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*