الگوریتم مرغ مگس خوار

با ورود این الگوریتم تحولاتی در دنیای سئو رخ داد که تنها برای رضایت بیشتر کاربران در نظر گرفته شده بود. در واقع باید گفت که هدف اصلی گوگل این است که با شناخت و آنالیز دانش اولیه و محدودی که شما از یک موضوع دارید به نسبت مطالبی که سرچ می نمایید، به دانش شما بیافزاید و رضایت شما را حاصل شود به همین منظور الگوریتم مرغ مگس خوار را مطرح نمود و تمام سایت هایی که از میان انواع سئو، تکنیک سئو کلاه سیاه را انتخاب کرده بودند و از آن استفاده می کردند را شناسایی کرد و از رتبه ی آنها کاست.
تولد الگوریتم مرغ مگس خوار

در تاریخ ۲۶ سپتامبر ۲۰۱۳، گوگل الگوریتم مرغ مگس خوار را به جامعه ی سئو معرفی نمود، دلیل نامگذاری این الگوریتم سرعت و دقت مرغ مگس خوار بود که می توانست ماهیتی برای این الگوریتم باشد. جالب اینجاست که تقریبا حدود یک ماه قبل از این تاریخ، گوگل این الگوریتم را اجرا کرده بود بدون اینکه سئو کاران از وجود آن مطلع شده باشند. دقیقا در همان بازه ی زمانی آپدیت هایی در الگوریتم پاندا گوگل و همچنین الگوریتم پنگوئن صورت گرفته بود که توانسته بود رتبه بندی سایت ها را دستخوش تغییر قرار دهد در نتیجه توجه افراد بیشتر بر آپدیت الگوریتم های پیشین جلب شد و متوجه این الگوریتم تازه به بازار آمده نشدند.
تمرکز این الگوریتم بر چیست؟

تمرکز این الگوریتم بر چیست
تمرکز این الگوریتم بر چیست

تمرکز الگوریتم مرغ مگس خوار بر محتوایی است که شما در سایت خود فراهم کرده اید، نحوه ی استفاده از کلمه ی کلیدی و همچنین بار معنایی محتوا با تولد این الگوریتم تحت شعاع قرار گرفت و توانست بار دیگر به جامعه ی سئو این مسئله را متذکر شود که دیگر آن روزها گذشت که نیاز بود محتوا را مملوء از کلمات کلیدی کنند و در حال حاضر تنها رضایت کاربر از محتوا مد نظر گوگل است.
آنچه الگوریتم مرغ مگس خوار برای کاربران به ارمغان داشت

به طور کلی این الگوریتم گوگل بر دو محور تاکید دارد که برای کاربران مفید می باشد:

گراف دانش گوگل (The knowledge graph)
جستجویی معنایی (semantic search)

گراف دانش گوگل The knowledge graph
گراف دانش گوگل The knowledge graph
گراف دانش گوگل The knowledge graph

گراف دانش در واقع باکسی است که در قسمت سمت راست به شما نشان داده می شود و با درک نیاز شما، جواب هایی برای سوال شما در راستای کوئری سرچ شده دارد. وقتی می گوییم که با استفاده از الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل قادر خواهد بود به راحتی ارتباط بین واژه ها و مترادف ها در یک محتوا درک نماید منظورمان این است:
فرض کنید که شما سرچ کرده اید “دلیل فوت خسرو شکیبایی”

همانطور که در عکس زیر مشاهده می نمایید در قسمت چپ پاسخ دقیق سوال شما داده شده است ” سرطان کبد” و در قسمت سمت راست صفحه باکسی برای شما در نظر گرفته شده است که به شما این اجازه را می دهد تا اطلاعاتی تکمیلی در خصوص این هنرمند کسب نمایید. مثلا سن ، سال تولد و سال فوت، سخنان معروف، همسر و فرزندان این شخص و … .
جستجوی معنایی (semantic search)

جستجوی معنایی (semantic search)
جستجوی معنایی (semantic search)

وجود یک ارتباط معنایی و البته منطقی ما بین کلمات کلیدی و کوئری ها می تواند سبب شود تا کاربران به نتایج جستجوی مفیدتری دسترسی پیدا نمایند و بدون اتلاف وقت، به آنچه مدنظر دارند دسترسی پیدا نموده و نیازهای آنها پاسخ داده شود. در این نوع جستجو گوگل تمرکز خود را از یک کلمه ی به خصوص برداشت و بر بار معنایی کلمات تمرکز کرد.
چطور رضایت الگوریتم مرغ مگس خوار را جلب نماییم؟

موارد زیر از مهم ترین کارهایی است که برای رضایت الگوریتم مرغ مگس خوار لازم است تا به آنها توجه نماییم:

بهینه سازی کلمه کلیدی
فراهم کردن محتوا های متعدد با تعداد کلمات مختلف
تهیه ی محتوای ویژوال
استفاده از لحن درست در محتوا به نسبت سلیقه ی مخاطب
و … .

بهینه سازی کلمه کلیدی

دیگر آن زمان گذشت که شما برای تولید محتوای خود یک کلمه کلیدی انتخاب می کردید و آن را بارها و بارها تکرار می کردید با وجود الگوریتم مرغ مگس خوار لازم شد تا به دو روش زیر کلمات کلیدی را بهینه سازی نماییم:

استفاده از کلمات کلیدی طولانی (Long tail Keywords):

استفاده از کلمات کلیدی طولانی
استفاده از کلمات کلیدی طولانی

برای مثال به جای استفاده از عبارت ” استیون هاوکینگ” از عبارت “فیزیکدان و دانشمند برجسته انگلیسی استیون هاوکینگ” استفاده نمایید.

استفاده از عبارت مترادف برای کلمه های کلیدی:

استفاده از عبارت مترادف برای کلمه های کلیدی
استفاده از عبارت مترادف برای کلمه های کلیدی

برای مثال به جای استفاده از یک کلمه ی کلیدی “تولد” از کلمات متعددی مانند “جشن تولد”، “کادو تولد”، “مهمانی تولد” و “برگزاری جشن تولد ” استفاده نمایید.
محتوایی با تعداد کلمات متفاوت تولید نمایید

می دانیم که به وجود آوردن یک محتوایی طولانی و پر کلمه، می تواند استراترژی فوق العاده ای در پیشرفت سئو یک سایت باشد اما باید دانست که اگر شما هر محتوا و مقاله ای که در سایت خود ایجاد می کنید ۳۰۰۰ کلمه ای باشد ممکن است نتوانید مخاطبانی با نیاز های مختلف را جذب نمایید. در نتیجه نیاز نیست که همیشه یک غول محتوایی تولید نمایید، طول محتوای خود را متغیر قرار دهید و بدانید که مشخصه ای خاص برای تعداد کلمات یک محتوا وجود ندارد و هر محتوا نسبت به ماهیتی که دارد می تواند تعداد کلمات متنوعی داشته باشد.
محتوای بصری تولید کنید

محتوای بصری تولید کنید
محتوای بصری تولید کنید

می توان به جرات گفت که شما با استفاده از محتوای بصری می توانید تا ۴۳ درصد بیشتر کاربران را به خود جذب نمایید البته اگر نظر شخصی ما و خیلی دیگر از سئو کاران را بپرسید به شما درصدی بالاتر ازاین مقدار خواهیم گفت!
این محتوای بصری می تواند در قالب های زیر باشند:

عکس
ویدئو
اینفوگرافی
پرزنتیشن
اسکرین شات
و …

از لحن مناسب در محتوای خود استفاده نمایید

انتخاب نوع لحن صبحت با کاربرها یکی از عوامل بسیار مهمی است که برخی از سایت ها به آن بی توجهی می کنند و می توان گفت که بی توجهی به همین موضوع ِ به ظاهر آسان می تواند سبب موفقیت و یا عدم موفقیت یک سایت باشد. در واقع شما به عنوان کسی که تولید محتوا می نمایید لازم است تا نوع مخاطبان خود را بشناسید و بدانید که برای مخاطبان شما چه نوع لحن صحبتی خوشایند تر می باشد و در نهایت محتوایی را فراهم آورید که بتواند برای مخاطب شما علاوه بر کاربردی بودن جذاب نیز باشد.
مرغ مگس خوار برای سایت من مفید است و یا مضر؟

آیا الگوریتم مرغ مگس خوار برای من مفید است یا مضر
آیا الگوریتم مرغ مگس خوار برای من مفید است یا مضر

می توان گفت که با ورود این الگوریتم، ماهیت کلی نحوه ی جستجو در گوگل تغییر نمود، حال این سوال پیش می آید که آیا معرفی این الگوریتم و آپدیت هایی پی در پی که در خصوص این الگوریتم صورت می گیرد برای سایت ما مفید است یا مضر؟ پاسخ کاملا مشخص است اگر تا به حال بر قواعد و قانون هایی که گوگل برای شما در نظر گرفته است متعهد و پایبند بوده باشید نیازی به نگرانی در این خصوص وجود ندارد اما اگر غیر از این بوده است بهتر است که فکری به حال سئو سایت خودتان کنید چراکه مطمئنا رتبه ی سایت شما تحت تاثیر این الگوریتم نزول پیدا خواهد کرد.
چگونه بفهمیم که مورد حمله ی الگوریتم مرغ مگس خوار قرار گرفته ایم یا نه؟

ممکن است در ابتدا این الگوریتم بر روی لوکال سئو (جستجو بر اساس موقعیت جغرافیایی) تاثیرگذار باشد اما باید دانست که شما در صورت رعایت تمام اصول سئوی موجود در متد کلاه سفید، تحت تاثیر منفی این الگوریتم قرار نخواهید گرفت. از این رو اگر بر این باورید که سایت شما در حال تجربه ی ورودی ترافیک کمتر و همچنین رتبه بندی کمتری به دلیل الگوریتم مرغ مگس خوار می باشد نگاهی به آپدیت های جدید تمامی الگوریتم های گوگل بیاندازید. تغییرات موجود در سایت شما می تواند عاملی دیگر هم مانند آپدیت الگوریتم پاندا و یا پنگوئن داشته باشد.
کلام آخر:

مرغ مگس خوار قدرت دید بالا و باورنکردنی دارد، پس اگه فکر کردید که گوگل همچین اسمی را برای این الگوریتم بدون فکر و برنامه انتخاب کرده، سخت در اشتباه هستید! نام گذاری این الگوریتم ها فکر شده بوده پس کسانی که از روش های کلاه سیاه استفاده کرده اند بهتراست که بیشتر از هر زمان دیگری به عواقب کار خودشون فکر کنند و وجود الگوریتم مرغ مگس خوار و تاثیرش بر سئو سایت را بی اهمیت نشمارند، چراکه طبق آماری که در سال های گذشته گرفته شد این نتیجه به اثبات رسید که با معرفی الگوریتم مرغ مگس خوار چیزی در حدود ۹۰ درصد نحوه ی سرچ کاربران در گوگل تغییر کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*